Pret detectivi Bucuresti

Colaborează cu poliția? – Pret detectivi Bucuresti

Între glumă, mituri şi realităţi, lumea detectivilor particulari nu se lasă deloc investigată. Nu mai poartă ochelari de soare sau pălării trase pe ochi, dar cu siguranţă nu spun prea multe. Apar la interviu înaintea mea şi fie nu acceptă să pornesc reportofonul – Pret detectivi Bucuresti – „nu pot, eu sunt cel care înregistrează, de obicei” – fie mă învaţă cum să îl poziţionez în aşa fel încât interlocutorul să nu îl vadă, dar calitatea sunetului să fie bună. Pret detectivi Bucuresti. Nu pot să aflu dacă li se întâmplă să colaboreze cu poliţia în anchete în desfăşurare. Răspunsurile diferă de la „Nu vrem noi să colaborăm cu ei, ne facem anchetele în paralel”, la „Poliţia ar trebui să aibă cu ce să ne plătească” sau la „Deseori se apelează la detectivi privaţi pentru a aduce dovezi, obţinute, desigur, pe căile legale”.

Pret detectivi Bucuresti

Aşa că ne rezumăm la răspunsul oficial al Inspectorului Principal de Poliţie Răzvan Rădoi, responsabil cu Legea 544: „Potrivit art. 13 din Legea nr. 329/2003 republicată, detectivilor particulari le este interzis să desfăşoare activităţi de investigaţii în cauzele penale aflate în lucru la organele judiciare. Pret detectivi Bucuresti. Totodată, aceştia au obligaţia să comunice datele şi informaţiile solicitate de procuror sau de instanţa de judecată, pentru soluţionarea unor cauze penale, iar în cazurile în care constată că informaţiile obţinute vizează siguranţa naţională, sunt obligaţi să sesizeze de îndată autorităţile cu atribuţii în domeniu.”

Pe urmele victimei – Pret detectivi Bucuresti

Mihai Belu, fost jurnalist cu experiență în investigații (ultimul job în presă – șef de secție Eveniment la Cancan), spune că activitatea de detectiv diferă mult de percepția publică animată de eroi din cărți și filme noir. „Chestiunile conjugale sunt doar un aspect din munca noastră. Pret detectivi Bucuresti. Identificarea bunurilor și persoanelor dispărute, verificarea probității partenerilor de afaceri și a integrității angajaților sunt celelalte aspecte prevăzute de lege. Iar implicarea în investigații legate de o crimă este exclusă.”

Pret detectivi Bucuresti

Cel mai adesea, detectivii sunt solicitați să urmărească diverse persoane și să aducă dovezile „trădării”. Cinci zile de filaj la compania sa costă între 1500 și 9500 euro, în funcție de locurile pe care le frecventează „victima” (așa se numește subiectul unei anchete), de cât de mulți oameni și câte mașini sunt necesare pentru a o urmări (atât detectivii, cât și mașinile se schimbă dacă pare să existe vreo suspiciune din partea celui urmărit). Pret detectivi Bucuresti. Dacă persoana intră în două, trei cafenele și un restaurant, e nevoie de un om nou pe urmele sale de fiecare dată. Filajul „victimei” este cea mai puțin productivă activitate pentru o companie de detectivi privați. Costurile mari sunt generate de plata oamenilor care sunt pe teren, de schimbarea mașinilor, pentru a nu fi identificate de subiect.

Sursa: incomemagazine.ro

Pret detectivi Bucuresti