Detectivi privati preturi

Pe urmele victimei – Detectivi privati preturi

Mihai Belu, fost jurnalist cu experiență în investigații (ultimul job în presă – șef de secție Eveniment la Cancan), spune că activitatea de detectiv diferă mult de percepția publică animată de eroi din cărți și filme noir. „Chestiunile conjugale sunt doar un aspect din munca noastră. Detectivi privati preturi. Identificarea bunurilor și persoanelor dispărute, verificarea probității partenerilor de afaceri și a integrității angajaților sunt celelalte aspecte prevăzute de lege. Iar implicarea în investigații legate de o crimă este exclusă.”

Detectivi privati preturi

Cel mai adesea, detectivii sunt solicitați să urmărească diverse persoane și să aducă dovezile „trădării”. Cinci zile de filaj la compania sa costă între 1500 și 9500 euro, în funcție de locurile pe care le frecventează „victima” (așa se numește subiectul unei anchete), de cât de mulți oameni și câte mașini sunt necesare pentru a o urmări (atât detectivii, cât și mașinile se schimbă dacă pare să existe vreo suspiciune din partea celui urmărit). Detectivi privati preturi. Dacă persoana intră în două, trei cafenele și un restaurant, e nevoie de un om nou pe urmele sale de fiecare dată. Filajul „victimei” este cea mai puțin productivă activitate pentru o companie de detectivi privați. Costurile mari sunt generate de plata oamenilor care sunt pe teren, de schimbarea mașinilor, pentru a nu fi identificate de subiect.

Detectivi privati preturi
„Unii clienții ne solicită să verificăm anturajul în care se învârte copilul lor. Uneori, acel copil pleacă de acasă dimineața la 7 și ajunge după miezul nopții înapoi, iar filajul se face în două ture. Detectivi privati preturi. Iar operațiunea costă pe măsura stilului de viață al celui urmărit. Un aspect foarte important este câți oameni poți să mobilizezi și cât de repede. Eu pot să scot în stradă până la 20 oameni”, mai spune Belu, precizând că aceștia nu sunt angajați, ci colaboratori.

Detectivi privati preturi
Un alt motiv să angajezi un detectiv particular este spionajul cu mijloace de interceptare în spațiul privat. Asta înseamnă camere de luat vederi sau microfoane amplasate în biroul, casa, mașina, camera de hotel a cuiva care nu și-a dat acordul. Este complet ilegal, iar detectivii au aparatura necesară ca să le depisteze. „Eu am cea mai bună tehnică de pe piață în momentul acesta”, spune Mihai Belu, care a investit 30.000 de euro în aparatura de detecție.

Detectivi privati preturi
Ce mai poate rezolva un detectiv? Să găsească „dovezile și indiciile necesare în procese civile privind retrocedările de proprietăți și imobile: persoane decedate, acte arhivate, cronologia vânzărilor acestor proprietăți, înscrisuri contrafăcute”, spun specialiștii de la Detectiv Art, care adaugă în lista de activități și „reconstituirea arborelui genealogic”.

Sursa: incomemagazine.ro

Detectivi privati preturi